O blogu

1(72)

Blog Zdravo i slasno počela sam pisati prije 3 godine,kada mi je nakon sedam godina borbe konačno dijagnosticirana celijakija – podmukla autoimuna bolest nepodnošenja glutena koja je bila uzrok svih mojih zdravstvenih teškoća. S obzirom da sam sa strane nutricionista bila prekompliciran slučaj te mi nisu uspjeli sastaviti jelovnik s mnogobrojnim ograničenjima, ili su uspjeli djelomično ali to nije odgovaralo mom zdravstvenom stanju počelo je moje traganje za receptima u kojem ću osmisliti recepte za sve nas s mnogobrojnim ograničenjima u prehrani.

S novim saznanjem počela sam živjeti drugi život te sam to odlučila prenijeti i na svoj blog Zdravo i slasno koji danas u kratko vrijeme broji 13000 sljedbenika. Ovaj blog sam odlučila posebno posvetiti svim oboljelima od celijakije te svojoj grupi „Bezglutenski recepti“ koju danas doživljavam kao svoju drugu obitelj. Dirnule su me reakcije mojih dragih članova koji su mi pružili podršku u cijelom mom putu te sam se odlučila angažirati i pomoći svima koji imaju poteškoće kao i ja. U međuvremenu sam otkrila ogromnu strast za fotografijom koja me ujedno jako opušta i djeluje pozitivno na moje zdravstveno stanje.

Moja prehrana se danas temelji na kombinacije sirove, veganske i paleo ishrane.

Uz bezglutensku prehranu koja mi je doživotni lijek zbog alergija i preosjetljivosti na pojedine namirnice ne konzumiram meso, ribu, jaja, kvasac, mliječne proizvode, dio povrća te pojedine bezglutenske žitarice uključujući rižu i kukuruz.

U kuhinji jako volim eksperimentirati te je za mene svaki dan novi izazov. Najviše u svojoj prehrani volim smoothie, sokove i pudinge od chia sjemenki kao i pečene bezglutenske i sirove slastice koje su postale moje strasti.

Nakon 3 godine lijepog druženja s vama odlučila sam vam predstaviti potpuno novu verziju svog bloga Zdravo i slasno jer upravo to i zaslužujete.

Oduvijek sam htjela bez obzira na moj način ishrane promicati što više svijest o bezglutenskoj prehrani. Ali ne klasičnoj koja se temelji na industrijskim namirnicama, nego na prirodnim cjelovitim namirnicama.Nastojat ću vam otkriti svoje tajne na koji način ja pristupam te vam olakšati pripremu jela u bezglutenskoj kuhinji.

Od sada ćete biti dio mene i želim da zajedno sa mnom unesite još više radosti u ovu stranicu.

Zajedno s mojim receptima koje svakodnevno pripremam dijelim i novost da će u stranicu biti uključeno više vrsta prehrane zahvaljujući i mojim dragim kolegicama blogericama kako bismo vam pokazali da prehrana i te kako može biti raznovrsna i zdrava.

-Sirova prehrana

-Paleo prehrana

-Lchf prehrana

-Bezglutenska prehrana bez industrijskih namirnica

-Autoimuna prehrana

S vama ću i dijeliti sve najnovije informacije i novosti vezano za gluten, celijakiju, radionice, druženje i puno toga novog, lijepog i zanimljivog.

Od srca vam još jednom želim dobrodošlicu na moju novu stranicu.