0 0
Domaći veganski parmezan

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

115 g indijskih orašćića
2 1/2 velike žlice prehrambenog kvasca u prahu
1 žličica himalajske soli
prstohvat češnjaka u prahu

Domaći veganski parmezan

Zahvaljujući svojoj intezivnoj aromi i bogatom okusu, parmezan je jedan od najomiljenih sastojaka talijanske kuhinje.Njegova tekstura je zrnata i lomljiva te se koristi u pripremi tjestenina, umaka, rižotta ili nama omiljene pizze. S obzirom da parmezan sadrži laktozu nije preporučljivim osobama osjetljivim na mliječne proizvode kao i onima koji pate od raznih gastroenteroloških tegoba. Ako ste upravo i vi jedni od ljubitelja parmezana, a tražite zdraviju vegansku verziju pozivam vas da isprobate moj najnoviji recept. Za pripremu ovog recepta potrebna su vam samo 4 sastojka: indijski orašćići, prehrambeni kvasac, sol i češnjak. Upravo je prehrambeni kvasac ključni sastojak ovog recepta koji daje finu intezivnu aromu sira. Za razliku od klasičnog pekarskog kvasca koji je po sastavu gljivica i koji se koristi za dizanje tijesta te vrenje vina i piva, prehrambeni kvasac se dobiva iz inaktiviranih vrsta i to uzgojem jednostaničnog organizma gljivice Saccharomyces Cerevisiae, na podlozi od melase gdje se gljivice potom ispiru i suše.Zahvaljujući inaktivaciji ovaj kvasac mogu koristiti i sve osobe koje ne smiju konzumirati namirnice koje sadrži kvasac i koje se bore sa pošasti modernog doba- candidom. U dodiru sa toplinom ne dolazi do bujanja i pjenjenja, tako da ovaj kvasac ne koristimo u pripremi pekarskih proizvoda nego ga dodajemo toplim i hladnim jelima poput juha, umaka, tjestenina ili čipsa od kelja.

Cuisine:
  • Medium

  Ingredients

  Directions

  Share

  U multipraktik stavite sve sastojke i smiksajte do fine smjese praha. Prah prebacite u staklenku i čuvajte u hladnjaku. Ovaj divan parmezan s posebnim okusom sira koristite za obogaćivanje jela poput juha, variva, polpete ali i slanih delicija poput pizze.

  U pripremi recepta sam koristila:

  Prehrambeni kvasac Bob red mill

  Himalajska sol

  Multipraktik: Magimix

  (Visited 668 times, 1 visits today)

  Helena Jakoliš

  Savjetnica sam zdrave prehrane, autorica knjige Zdravo i slasno bez glutena i strastvena zaljubljenica u dobru fotografiju. Misija mi vas je inspirirati i pomoći vam da postignete uravnoteženi stil prehrane pomoću čiste izvorne i nutritivno bogate hrane. "Neka hrana vaš bude lijek, a lijek vaša hrana."

  Recipe Reviews

  There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
  previous
  Torta od bijele čokolade i maline
  next
  Savršena sirova torta od jagoda, limuna i limete
  previous
  Torta od bijele čokolade i maline
  next
  Savršena sirova torta od jagoda, limuna i limete