0 0
Lchf paleo tortilla krekeri

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

120 g sjemenki zlatnog lana
1/2 žličice soli
2 žlice prehrambenog kvasca
55 ml vode

Lchf paleo tortilla krekeri

Hrskavi, ukusni i savršeni uz omiljeni umak ili guacamole! Ponekad je potrebno samo malo namirnica da uživate u jednostavnim neodoljivim krekerima. Bez obzira na kojoj ste vrsti prehrane ili ste ograničeni s namirnicama ovo je idealna prilika da uživate u svojoj omiljenoj grickalici. Glavni sastojak ovog recepta su lanene sjemenke koje odlično mijenjaju brašno, a okus sira smo dobili zahvaljujući prehrambenom kvascu. Zgrabi i ti svoju priliku.

Cuisine:
  • Medium

  Ingredients

  Directions

  Share

  U multipraktiku sameljite sjemenke do sjeme brašna pa dodajte ostale sastojke i pomiješajte do guste smjese. Između dva lista papira za pečenje pažljivo razvaljajte smjesu. Krekere režite nožem u oblliku trokuta. Pecite na 180 C oko 15 minuta. Izvadite i ostavite kratko vrijeme da se ohlade.

  Poslužite uz svoj omiljeni umak.

  Korisne informacije:

  Za razliku od klasičnog pekarskog kvasca koji je po sastavu gljivica i koji se koristi za dizanje tijesta te vrenje vina i piva, prehrambeni kvasac se dobiva iz inaktiviranih vrsta i to uzgojem jednostaničnog organizma gljivice Saccharomyces Cerevisiae, na podlozi od melase gdje se gljivice potom isperu i suše. Zahvaljujući inaktivaciji ovaj kvacas mogu koristiti i sve osobe koje ne smiju konzumirati namirnice koje sadrži kvasac i koje se bore sa pošasti modermom doba- candidom. U dodiru sa toplimom ne dolazi do bujanja i pjenjenja, tako da ovaj kvasac ne koristimo u pripremi pekarskih proizvoda, nego ga dodajemo toplim i hladnim jelimpoput juha,umaka, tjestenina ili čipsa od kelja.

   

  (Visited 2,955 times, 1 visits today)

  Helena Jakoliš

  Savjetnica sam zdrave prehrane, autorica knjige Zdravo i slasno bez glutena i strastvena zaljubljenica u dobru fotografiju. Misija mi vas je inspirirati i pomoći vam da postignete uravnoteženi stil prehrane pomoću čiste izvorne i nutritivno bogate hrane. "Neka hrana vaš bude lijek, a lijek vaša hrana."

  Recipe Reviews

  There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
  previous
  Bogati sirovi brownies s kikiriki maslacom
  next
  A la Jaffa kocke
  previous
  Bogati sirovi brownies s kikiriki maslacom
  next
  A la Jaffa kocke